Forside112Efterforskning afsluttet: Ingen straffesag efter motorvejsulykke på E 45 tæt på Fårup...

Efterforskning afsluttet: Ingen straffesag efter motorvejsulykke på E 45 tæt på Fårup syd for Hobro – årsag var vejret

- Annonce -

Efterforskning afsluttet: Ingen straffesag efter motorvejsulykke på E 45 tæt på Fårup syd for Hobro – årsag var vejret

Politiets efterforskning af den tragiske transportulykke på Motorvej E45 tæt på Fårup syd for Hobro, der skete 15. december 2022, hvorved to personer afgik ved døden, er nu afsluttet efter et længere efterforskningsforløb, der grundigt skulle klarlægge alle relevante omstændigheder i forbindelse med ulykken.

Og konklusionen er, oplyser specialanklager Morten Sønderby, at der ikke er nogen, som kan stilles strafferetligt til ansvar for den tragiske ulykke, der kostede to mænd livet: en 40-årig dansker og en 35-årig polak.

LÆS OGSÅ: To døde i alvorlig færdselsulykke på motorvej – stort oprydningsarbejde venter, før motorvej åbnes

Det er, uddyber Morten Sønderby, en samlet vurdering foretaget af anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi af alle sagens relevante omstændigheder, der gør, at anklagemyndigheden når frem til det resultat, at der var tale om en dybt tragisk ulykke, som ingen personer strafferetligt kan stilles til regnskab for.

De pårørende til de omkomne er blevet underrettet om politiets konklusion i sagen.

Årsag tilskrives vejret
Der har siden ulykken indtraf pågået et omfattende efterforskningsarbejde for at belyse samtlige relevante omstændigheder i forbindelse med ulykken, hvor et større antal køretøjer stødte sammen i decembers morgentrafik.

Undersøgelsen har haft til formål både at få tilvejebragt et grundlag for at tage stilling til eventuelt strafforfølgning og herunder også at få et så klart billede af årsagen til ulykkens opståen.

Og det har desværre ikke været muligt at give én klar og endegyldigt årsag, lyder det fra specialanklager Morten Sønderby, der siger:

”Det tætteste, vi kan komme på det efter vores grundige undersøgelser i sagen, er, at denne tragiske ulykke skyldes en særdeles uheldig kombination af en række faktorer, der optræder på samme tid: vejret i form af en pludselig og tæt tåge samt det kolde vintervejr og de afledte effekter heraf i form af glat, usikkert og usigtbart føre for trafikanterne. Det sammentræf af omstændigheder førte til den tragiske ulykke med et stort antal køretøjer involveret.” 

LÆS OGSÅ: Indbrud flere steder i går i Mariagerfjord – Kan være samme gerningsperson

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet