ForsideHobroForedrag om Arne L. Hansen og den modernistiske landskabskunst

Foredrag om Arne L. Hansen og den modernistiske landskabskunst

- Annonce -

Foredrag om Arne L. Hansen og den modernistiske landskabskunst

Onsdag den 29. marts kl. 16.00 inviterer Kunstetagerne, Hobro til foredrag om landskabskunsten i det sene, 20. århundrede. Udgangspunkt er skildringen af naturen som man kan opleve den i Hobro Kunstsamling og nærmeste omegn.

Anledning er udstillingen ARNE L. HANSEN. Figur, form, farve, som lige nu kan ses i Kunstetagerne. Foredraget holdes i Hobro Biblioteks store sal og er gratis for medlemmer af Mariagerfjord Kunstforening. Øvrige betaler kr. 100.

På sine ældre dage blev maleren og grafikeren Arne L. Hansen (1921-2009) optaget af skildringen af naturen omkring Skagen. Han sad på en tue ude på Grenen og malede den vidtstrakte horisont med havet under og himlen over. Det kom der blandt andet bemalede drivtømmer ud af. Eksempler kan ses i udstillingen. Arne L. Hansen eksperimenterede med landskabsabstraktionen og fandt ind til nye måder at udtrykke det, vi alle sammen har et så dybtgående kendskab til, vores nære omgivelser.

Arne L. Hansen. Skagen, Grenen 5.2.78 k. 11.30 -3 gader, 1978. Kunstbygningen i Vrå. Foto Niels Reiter

”Netop nye måder at fortolke det åh så velkendte på var en af modernismens væsentligste opgaver,” fortæller Kunstetagernes kunstfaglige medarbejder Anne Lie Stokbro, som også holder foredraget. ”Kunstnerne var først og fremmest optaget af kunsten, af dens former og farver, men mange var ikke indstillede på helt at forlade det genkendelige til fordel for den rene abstraktion. Arne L. Hansen var en af de kunstnere, som gik langt i sin abstraktionsproces, men ikke helt over i det nonfigurative.”, fortæller kunsthistorikeren. I Hobro Kunstsamling er også kunstnere som Kai Lindemann, Bent Holstein og Vibeke Glarbo optaget af forholdet mellem landskabskunsten og virkeligheden, og det er det, foredraget handler om. ”Vi kommer også til at se på en række andre, danske kunstnere, som sent i det 20. århundrede var optaget af den kunstneriske fortolkning af naturen. Nævnes kan Per Kirkeby, som i sine store, ekspressive malerier føjede en næsten religiøs storhed til sin landskabsfortolkning.”, siger Anne Lie Stokbro.

Alle er velkomne til foredraget, som varer ca. 2 x 45 minutter med en kort pause imellem.

Arne L. Hansen. Uden titel, 1992. Privateje. Foto Mette Morell

LÆS OGSÅ: Vil du som frivillig planlægge og afholde events og samtidig møde nye kulturer? 

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet