ForsideMariagerForeningsskibet Agape af Mariager i medvind

Foreningsskibet Agape af Mariager i medvind

- Annonce -

Foreningsskibet Agape af Mariager i medvind

Foreningsskibet Agape af Mariager er på vej ud på sommerens sejladser; godt hjulpet på vej af en stor donation fra Sparekassen Danmark – Fonden Hobro. Den voksende forening bag skibet arbejder på fortsat at kunne tilbyde et aktivt sejlende fællesskab i fjordområdet. 

Lørdag den 27/4 var der traditionen tro tilriggerdag. Frivillige fra nær og fjern knoklede med at montere sejl og tovværk efter vinterens vedligehold. De fremmødte fik sig en glædelig overraskelse, da Søren Hansen Petersen fra Sparekassen dukkede op med en check på 100.000 kr. til renovering af skibets dæk. En god nyhed, da det stopper dryp i køjerne, når der igen sejles på sommertogter i de danske farvande.

I Kristi Himmelfartsferien deltog skibet i det årlige Young Sailors ved Fregatten Jylland i Ebeltoft. Med lasten fuld af sejlglade unge mødtes man med Fulton, Marilyn Anne og Hjalm – skibe, der også arbejder for at bevare kunsten af sejle træskibe. På og omkring Fregatten Jylland var der undervisning i sømandskab, håndværk og sikkerhed. 

Stemningsbillede: Skibet Agape

Skibet Agape har en lang tilknytning til Mariager. Det kom til byen som udtjent fiskeskib i 1981. Gennem 7 år blev det renoveret og ombygget til galease med 20 køjepladser. Først var det efterskoleskib, og senere tilknyttet opholdsstedet Bølgebryderen.
I dag er skibets formål at skabe gode rammer om foreningsfællesskab for alle aldre. Hver tirsdag mødes man til værkstedshygge under siloerne på Dania. Foreningen har medlemmer fra hele landet, men på de ugentlige aftner på værkstedet er det mest de lokale der deltager. 

I sommerhalvåret sejles på fjorden, samt længere togter i weekender og ferier. Interesserede er meget velkomne – yderligere info på skibetagape.dk

Foto: Skibet Agape
Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler