ForsideHobroKunstnermøde med Vibeke Glarbo i Kunstetagerne i Hobro

Kunstnermøde med Vibeke Glarbo i Kunstetagerne i Hobro

- Annonce -

Kunstnermøde med Vibeke Glarbo i Kunstetagerne i Hobro

Kunstetagernes aktuelle udstilling ARTEFAKT – naturen genskabt er en hyldest til den kunstneriske fortolkning af naturen. Nu bliver der lejlighed til at høre en af deltagerne, billedkunstneren Vibeke Glarbo fortælle om sine bidrag til udstillingen, når Kunstetagerne lørdag den 28. januar kl. 11 inviterer til kunstnermøde.

Kunstnermødet finder sted i Kunstetagerne, og man møder bare op. Deltagelse er gratis for medlemmer af Mariagerfjord Kunstforening, øvrige betaler kr. 50.

De tre kunstnere bag ARTEFAKT, Jane Balsgaard, Vibeke Glarbo og Britt Smelvær har været meget aktive på den danske kunstscene siden 1970’erne. Balsgaard og Glarbo er blandt andet grundlæggere af sammenslutningen Transit, som fra 1980-2011 specialiserede sig i installationskunst. Britt Smelvær blev medlem af Transit i 1982.

LÆS OGSÅ: Salget af billetter til Nytårskoncerten i Multihuset i Øster Hurup går strygende

Sammenhæng mellem kunsten og det rum, den blev vist i, var helt centralt i Transits kunstsyn – længe før den stedspecifikke kunst fik den udbredelse, den har i dag. Der er med andre ord tale om tre pionerer, som med udstillingen forener erfaringer fra Transit med deres pionerarbejde inden for dansk land art.

Alle tre var op gennem 1980’erne med i store land art-manifestationer, hvor naturmaterialer blev brugt til at skabe forgængelige værker ude i naturen. Deres udstilling, som de har arbejdet meget tæt sammen om, afspejler den fælles baggrund, selvom resultaterne naturligvis er meget forskellige.

Vibeke Glarbo er inviteret til at holde kunstnermøde, fordi hun også gennem Hobro Kunstsamling er repræsenteret med værker ude i Hobro by. Mange kender nok de store svampeformer på Elevatorpladsen neden for Hobro Alderdomshjem og vægudsmykningerne inde på alderdomshjemmet, andre har nok set hendes skulptur ”Gotisk tårn”, som står i Hobro Biblioteks udlån.

Glarbo blev uddannet på Kunstakademiets billedhuggerskole i årene 1969-76. Her lærte hun den klassiske og modernistiske skulpturs teknikker og materialer at kende, men hun har karrieren igennem udviklet sin kunst ad egne veje. Gennem årene er det stedspecifikke blevet hendes væsentligste tilgang til kunsten, og i Kunstetagerne har hun derfor opbygget en installation, Brudzone, som aktiverer både udstillingsrummet og publikum, som inviteres til at gå tværs igennem kunstværket.

Ved kunstnermødet vil Vibeke Glarbo fortælle om sin kunst, arbejdsmetoderne bag og den fortsatte fascination og undersøgelse af, hvad kunst og natur betyder for hinanden.

LÆS OGSÅ:
Salget af billetter til Nytårskoncerten i Multihuset i Øster Hurup går strygende
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler