ForsideHobroLystfiskerforeningen Aros ønsker at købe ejendommen Krogen og lave et centrum for...

Lystfiskerforeningen Aros ønsker at købe ejendommen Krogen og lave et centrum for lystfiskere

- Annonce -

Udvalget for Kultur og Fritid i Mariagerfjord Kommune holder årets første ordinære møde den 11. januar 2023, hvor der bl.a. på dagsordenen er:

Tilskud til køb af ejendommen Krogen

Lystfiskerforeningen Aros ønsker at købe ejendommen Krogen, som er beliggende ved Mariager Fjord. Foreningen ønsker at drive ejendommen som et centrum for lystfiskere for både egne medlemmer, andre foreninger og private. Lystfiskerforeningen Aros ansøger Mariagerfjord Kommune om tilskud til køb af ejendommen.

Indstilling

Direktøren for Teknik, Kultur og Klima indstiller til Udvalget for Kultur og fritid:

  1. At der gives et engangstilskud på 50.000 kr., med forudsætning om, at Mariagerfjord Kommune i en femårig periode kan råde over hytten i to weekender pr. år til aktiviteter målrettet lystfiskeri.

Sagsfremstilling

Lystfiskerforeningen Aros ønsker at købe ejendommen Krogen, som er beliggende ved Mariager Fjord. Foreningen ønsker at drive ejendommen som et lystfiskercentrum for både egne medlemmer, eksterne foreninger og private. Lystfiskerforeningen Aros ansøger Mariagerfjord Kommune om tilskud til køb af ejendommen. Lystfiskerforeningen Aros har adresse i Århus Kommune, men foreningens 530 medlemmer er fordelt over det meste af landet.

Plan for hytten

Ved et køb af hytten er det foreningens plan at drive den videre som koloni med mulighed for leje af offentligheden, dog i et lystfisker- eller naturtema. I buddet på hytten er der lagt op til, at Spejderne vil kunne bruge hytten fremadrettet og det samme gælder andre foreninger. Lystfiskerforeningen Aros vil give rabat til foreninger og især juniorafdelinger, hvor unge og børn kan få en god naturoplevelse ved fjorden.

Foreningen selv planlægger at bruge hytten 4-8 gange årligt i foreningsregi for medlemmer og ikke-medlemmer gennem arrangementer, der er direkte relateret til lystfiskeri. Herudover vil de lave åbne arrangementer, hvor alle kan komme for at lære om lystfiskeri og fjorden.

LÆS OGSÅ: Råger er en plage i Hadsund og Hobro – Rågeplan behandles i politisk fagudvalg

Foreningen forventer, at et sted og en hytte med denne placering vil give fjorden et samlingspunkt for lystfiskeri, og være et aktiv i forhold til turisme i området på samme vis, som det ses andre steder i landet, hvor Fishing Lodges eller andre direkte lystfiskerrelaterede udlejningsejendomme er med til at skabe vækst og promovering af fiskeri og muligheder i området.

Fagenheden har været i dialog med Lystfiskerforeningen Aros, og foreningen er positive over for en aftale med Mariagerfjord Kommune, hvor kommunen med et tilskud til køb af ejendommen i en årrække på fem år kan have rådighed over hytten to weekender pr. år (efter nærmere aftale med foreningen), eksempelvis til brug for Mariagerfjord Ungdomsskole.

Placeringen af Krogen ved Mariager Fjord Foto: Fra sagsfremstillingen

Økonomi

Lystfiskerforeningen Aros ansøger om et tilskud fra Mariagerfjord Kommune på 50.000 kr. til køb af ejendommen Krogen. Tilskuddet er et engangstilskud. Lystfiskerforeningen Aros står selv for drift og vedligehold af ejendommen.

De samlede omkostninger til køb og renovering af ejendommen forventes at være på cirka 930.000 kr.

Tilskuddet kan finansieres af puljen Kulturinstitutioner – Anlæg.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet