ForsideHobroMit Mariagerfjord - tre udstillinger om fjordlandet før og nu

Mit Mariagerfjord – tre udstillinger om fjordlandet før og nu

- Annonce -

Mit Mariagerfjord – tre udstillinger om fjordlandet før og nu

Mit Mariagerfjord åbner i Kunstetagerne Hobro fredag den 6. oktober kl. 17.00. Sidste udstillingsdag er lørdag den 27. januar 2024. Udstillingen åbnes af Jens-Henrik Kirk, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Mariagerfjord Kommune.

Mit Mariagerfjord består af tre udstillinger: Borgerbidrag i form af fotografier, video og tekst, udstillingen Mit Mariagerfjord Classic med værker af malerne Sven Schou og Axel Aabrink, som skildrede Mariagerfjord for 100 år siden, og fotografen Niels Reiters udstilling Upåagtede detaljer, som er Kunstetagernes første, store præsentation af Hobro-kunstneren.

Illustration: Mikkel Kvist. Hadsundbroen

Med projektet Mit Mariagerfjord sætter Kunstetagerne fokus på de omgivelser, vi bor og lever i. I foråret opfordrede vi kommunens borgere til at tage fotos eller skrive tekster om det, der betyder mest for dem. Nu præsenteres resultatet.

Illustration: Neurocenter Østerskoven. Publikum til Fyrkatløbet

Omkring 60 bidrag fortæller om en kommune, hvor naturen og familien betyder mest. De smukke udsigter langs Mariager Fjord på alle tider af året og alle tider af døgnet, en stille dag i båd på fjorden, og fjollerier sammen med familien; det er gennemgående motiver og fortæller noget om, at livskvalitet i rigt mål findes i det nære.

Illustration: Axel Aabrink. Mariager, 1947

Mit Mariagerfjord Classic sætter perspektiv og tilbageblik på nutidens billeder af kommunen. Sven Schou var centrum i en lille kunstnerkoloni på herregården Havnø i årene 1905-27. Her skildrede han herregårdslivet, kreaturerne og hestene i en frisk naturalisme. Axel Aabrink malede fra omkring 1920 og et par årtier frem prospekter, dvs. bybilleder, fra Hobro og nærmeste småbyer. Gennem hans motiver sendes udstillingens besøgende på en tur gennem det gamle Hobro, dengang, hvor byens industri lå langs Onsild Å, og middelalderkvarteret stadig var intakt. Meget er forandret siden.

Illustration: Sven Schou. Heste på Havnø Gods, udateret. Tilhører Nordjyske Museer

Fotograf Niels Reiter finder også sine motiver i Mariagerfjord Kommune – det kan måske bare være svært at stedfæste den enkelte lokalitet. Niels Reiter zoomer nemlig helt tæt på, når han fotograferer sine ”upåagtede detaljer”. Hans fotokunst fremstår som ren abstraktion, hvor former og farver får malerisk karakter.

Illustration: Niels Reiter. Heksen, 2012

I forbindelse med Mit Mariagerfjord er udgivet et katalog om de tre udstillinger, og der tilbydes en lang række aktiviteter og arrangementer. Man kan komme med på vandringer i land og by, deltage i et symposium om historie, natur, litteratur, og kunst omkring Mariager Fjord og få mere at vide om udstillingerne på en række omvisninger. Skoleklasser kan besøge udstillingerne og arbejde ud fra det digitale undervisningsmateriale, som følger projektet. Når man ikke at se udstillingen i Hobro, får man en ny mulighed, mår den sendes på turné rundt i kommunen i foråret 2024.

LÆS OGSÅ: Fødselsdag

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER

Kanonslag beslaglagt 

- Annonce -

Seneste artikler