ForsideHobroMød kunstneren Malene Kløve Dalsgaard i Kunstetagerne

Mød kunstneren Malene Kløve Dalsgaard i Kunstetagerne

- Annonce -

Mød kunstneren Malene Kløve Dalsgaard i Kunstetagerne

Malene Kløve Dalsgaard er lige nu aktuel på Kunstetagernes udstilling ”Levetid – På vej mod døden i levende live”. Torsdag den 2. maj kl. 15 er hun guide på en omvisning i sin del af udstillingen, som omfatter både keramik, grafik og installationer.

Malene Kløve Dalsgaard fortæller om sin vinkel på udstillingens fællestema, aldring: ”Jeg er optaget af samlinger, det vi efterlader os. Det vi tager med os. En slags kunstnerisk overlevering af levet liv, og den tid vi lever i.”

I udstillingen kommer denne interesse til udtryk i bl.a. installationer med antikke møbler og fundne genstande, som ved tilføjelse af elementer i bronze bliver til billedlige fortolkninger af ordsprog og faste vendinger fra en svunden tid.

Også i en serie keramiske ”stamceller” får tiden, både den, der er gået, og den, der kommer, betydning. Stamceller er populært sagt umodne celler, som endnu ikke har fået et bestemt formål. Malene Kløve Dalsgaards  keramiske skulpturer er åbne, også for fortolkning, og de får dermed først en funktion i mødet med udstillingsgæstens fantasi og forestillingsevne.

Stamceller, 2023. Fra Malene Kløve Dalsgaards udstilling. Foto Niels Reiter
Røv og nøgler, 2020. Foto: Kunsteneren

”Åbenhed, dialog og sammenfald har været nøgleord i mine kunstneriske undersøgelser og processer. Alle undersøgelser runder aldersperspektivet fra vugge til grav, hvad man giver videre, når man har levet et helt liv, både i form af dna, viden, ordsprog, mønstre og minder, men også med de ændringer, der sker i kroppen og sindet i livets sidste faser.”, siger Malene Kløve Dalsgaard. På trods af det alvorlige emne, livet fra vugge til død, så sprudler Malene Kløve Dalsgaards kunst af humor og underfundighed, og der venter publikum en både sjov og tankevækkende oplevelse.

Omvisningen, der er den sidste under udstillingen, er gratis for alle interesserede. Man møder bare op i Kunstetagerne.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler