ForsideMariagerfjordØkonomiudvalget drøfter behovet for en boliganalyse for Mariagerfjord Kommune

Økonomiudvalget drøfter behovet for en boliganalyse for Mariagerfjord Kommune

- Annonce -

Økonomiudvalget drøfter behovet for en boliganalyse for Mariagerfjord Kommune

Økonomiudvalget i Mariagerfjord Kommune holder møde den 17. maj 2023, hvor der bl.a. på dagsordenen er: Boliganalyse

I forbindelse med flere plan- og planrelaterede sager, har der været politiske tilkendegivelser om behovet for en samlet boliganalyse for Mariagerfjord Kommune. Derfor fremsendes sag til Økonomiudvalgets drøftelse om behovet for en boliganalyse samt formålet med denne.

Indstilling

Kommunaldirektøren indstiller til Økonomiudvalget:

  1. At Økonomiudvalget drøfter behovet for en boliganalyse for Mariagerfjord Kommune.
  2. At, hvis Økonomiudvalget vurderer, at der er behov for en boliganalyse, sætter en retning for det videre arbejde med en eventuel analyse.
  3. At, hvis Økonomiudvalget beslutter, at der skal igangsættes en boliganalyse, anviser finansiering hertil.

Sagsfremstilling

På baggrund af politiske tilkendegivelser i forbindelse med plan- og planrelaterede sager angående en eventuel boliganalyse for Mariagerfjord Kommune, bedes Økonomiudvalget drøfte, om der er behov for at få igangsat en sådan. Hvis Økonomiudvalget vurderer, at der er behov for en boliganalyse, bedes Økonomiudvalget endvidere definere, hvad der konkret ønskes undersøgt og sætte en retning for administrationens videre arbejde med en eventuel analyse. Endelig bedes Økonomiudvalget anvise finansiering til udgifterne forbundet med en eventuel boliganalyse.

Administrationen bemærker, at der findes offentligt tilgængelige data omkring boligsituationen i Mariagerfjord Kommune, som administrationen gør brug af i det daglige arbejde, herunder tal fra kommunens egen befolkningsprognose, tal fra VIVE om boligmassen (se bilag 1) og fra Boligsiden.dk om boligpriser og -udbud.

Økonomi

En boliganalyse foretaget af en ekstern virksomhed vil være forbundet med en udgift, der vil variere alt efter analysens omfang. Administrationens umiddelbare vurdering er, at afhængigt af analysens omfang, vil en sådan koste mellem 150.000-250.000 kroner.

Administrationen foreslår, at udgifter til en eventuel boliganalyse finansieres via en prioritering i Budget 2024, eller at direktionen afsætter ressourcer via puljen til analyser af borgernær service og velfærd.

LÆS OGSÅ: Søges: Ung højtlæser på plejehjem 

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet