ForsideMariagerfjordPer Husted: Mediestøtten skal ud til lokalmedierne

Per Husted: Mediestøtten skal ud til lokalmedierne

- Annonce -

Per Husted: Mediestøtten skal ud til lokalmedierne

AF Folketingskandidat Per Husted (S)

Mediestøtte gives til de store veletablerede medier. De små lokale netmedier svigtes. Også i det nye medieforlig. Det skal vi have ændret.

Du sidder lige nu og læser nyheder på en af de mange netaviser, som der efterhånden er i Nordjylland. Netaviser, som er gode til at finde store og små nyheder fra dit lokalområde. Nyheder om, hvad der sker i kommunen, lokalsporten og i de lokale foreninger. De små nyheder, som er vigtige at vide, hvis man er engageret i sit lokalsamfund, og gerne vil være en del af det. Ofte også kritiske læserbreve i forhold til lokalpolitikere eller nogle ting, som ikke er i orden i byen.     

Jeg læser med stor glæde de lokale netaviser og bliver opdateret på, hvad der rører sig. Journalistisk er disse små netaviser ikke på højde med de store og etablerede aviser, men det gør ikke noget for mig. For Nyhederne kommer direkte fra hjertet af dem, som det handler om og er helt nærværende. Og så kan jeg fint leve med, at tegnsætningen ikke altid er helt korrekt eller andre småfejl. Jeg bliver klogere på mit lokalsamfund, og det vil jeg meget gerne. På netaviserne er der ofte mange reklamer og det irriterer mange. Men det er der en naturlig forklaring på.

 I Danmark blev der i 2021 givet kr. 390.400.000 i mediestøtte. Men det er ikke de mindre, lokalt forankrede og nyskabende medier, som generelt modtager støtten. Nej det er de veletablerede medier. I Nordjylland modtog Nordjyske i 2021 eksempelvis kr. 14.445273,- i mediestøtte og kr. 2.538.058,- til udvikling af deres netavis LigeHer.nu. Ingen af de små netaviser i Nordjylland modtager mig bekendt en krone i mediestøtte og er derfor henvist til annonceindtægter og frivillig arbejdskraft. Tænk, hvor gode lokale netaviser, vi kunne have, hvis de havde samme mulighed for økonomisk støtte, som de gamle og veletablerede medier har? TV2 Nord bringer også nordjyske nyheder med massiv offentlig støtte.   

Jeg anerkender, at de etablerede aviser har dygtige journalister, men færre og færre holder aviser, så de når ud til færre end før. Og det er særdeles problematisk, at der i Nordjylland efterhånden kun er Nordjyske tilbage, da de også udgiver hovedparten af de lokalaviser, som stadig udkommer. Dette monopol gør, at netaviserne har en vigtig rolle for de enkelte lokalsamfund, og for at vi kan få nordjyske nyheder fra flere kilder.

Her i 2022 er der indgået et nyt medieforlig og de tanker, som jeg giver udtryk for, er nævnt i forliget, og der er afsat mindre beløb til det. Men læses teksten, så er fokus stadig på at støtte de etablerede ugeaviser og lokalaviser, og tildelingssystemet virker tungt, så de små lokale netmedier uden større organisation bag sig, vil falde igennem i det.

Jeg ønsker en levende lokal debat, hvor intet er for småt, og hvor alle kan komme til orde. Skulle jeg komme i Folketinget vil jeg derfor arbejde for, at de lokale netmedier fremmes, så vi kan understøtte den lokale sammenhængskraft helt ud i den mindste by. Det fortjener de mange ildsjæle bag netaviserne og ikke mindst deres mange læsere.   

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler