ForsideMariagerfjordSkal Foreningsværksted i Mariagerfjord Kommune fortsætte i 2024

Skal Foreningsværksted i Mariagerfjord Kommune fortsætte i 2024

- Annonce -

Skal Foreningsværksted i Mariagerfjord Kommune fortsætte i 2024

Udvalget for Kultur og Fritid i Mariagerfjord Kommune holder møde den 6. december 2023, hvor der på dagsordenen bl.a. er: Foreningsværksted 2024

Foreningsværkstedet er et tilbud om sparring til frivillige fra foreningslivet. Foreningsværkstedet har været åbent én gang om måneden i tidsrummet 16.30 – 18.30. Åbningstiden er som ”drop in” uden forudgående tidsbestilling. Foreningsværkstedet giver god værdi for de frivillige og fagenheden for Kultur og Fritid anbefaler at fortsætte Foreningsværkstedet i 2024 – dog i en tilpasset udgave.

Indstilling

Direktøren for Teknik, Kultur og Klima indstiller til Udvalget for Kultur og Fritid:

  1. At plan for Foreningsværkstedet 2024 godkendes.

Sagsfremstilling

Foreningsværkstedet har i 2023 haft åbent den første torsdag i hver måned, med undtagelse af juli, august og november. Det har været godt besøgt de fleste gange, og samtidig er varigheden med åbent i to timer passende. Alle når at få hjælp til det, de har brug for inden for tiden.

Med projektet var det ønsket, at tilbyde foreningslivet konkret praktisk hjælp og inspiration. Samtidig var der et ønske om en tæt dialog med foreningerne, så det sikres, at de frivillige ildsjæle understøttes på bedste vis.

Foreningsværkstedet er et tilbud om sparring til frivillige fra foreningslivet. Foreningsværkstedet har været åbent én gang om måneden i tidsrummet 16.30 – 18.30. Åbningstiden er som ”drop in” uden forudgående tidsbestilling.

I Foreningsværkstedet er der mulighed for sparring med konsulenter, som vil have ekspertise i:

  • Fundraising
  • Conventus
  • Regnskab/budget

Udover eksterne konsulenter med viden indenfor de tre områder er fagenheden for Kultur og Fritid repræsenteret i Foreningsværkstedet og tilbyder de frivillige sparring om eksempelvis puljer, indsendelse af budgetter/årsopgørelser, opstart af nye initiativer mv.

Åbningsdagene har været fordelt på skift i de fire byer; Hobro, Arden, Mariager og Hadsund. Dog er det ikke kun foreningsfolk fra nærområdet, der kommer til Foreningsværkstedet, men folk har også flyttet sig på tværs af kommunen for at komme den specifikke dag. Flere har også været der flere gange for at få bygget mere på.

Besøg i 2023

Det er fagenhedens vurdering at ca. 50 foreninger har været forbi Foreningsværkstedet indtil nu i 2023.

Flere af de frivillige, der kommer på Foreningsværkstedet, har dialog med flere af de rådgivere, der er, og får dermed rådgivning til forskellige emner under deres besøg.

Foreningsværksted 2024

Det er fagenhedens vurdering, at Foreningsværkstedet giver værdi til de frivillige og skaber synlighed om fagenhedens arbejde for at understøtte foreningslivet i Mariagerfjord Kommune.

Det er dog vurderingen, at antallet af Foreningsværksteder kan skaleres ned og tilpasses efterspørgslen. Derfor foreslår fagenheden, at Foreningsværkstedet fortsætter i 2024 med følgende plan for åbningsdage:

7. marts

6. juni

5. september

5. december

Foreningsværkstedet vil fortsat blive afholdt på skift i Hobro, Hadsund, Arden og Mariager.

Konceptet for Foreningsværkstedet bliver det samme som tidligere med den tilføjelse, at der til de enkelte dage kan tilknyttes andre interne eller eksterne rådgivere ud fra bestemte temaer, som passer med de enkelte tidspunkter på året.

Økonomi

Økonomien for afholdelse af Foreningsværkstedet i 2024 forventes at være på ca. 20.000 kroner. Beløbet bruges til eksterne konsulenter samt markedsføring.

Der er i 2023 afsat 100.000 kroner til Foreningsværkstedet. Der vil være et uforbrugt beløb, som kan overføres til drift af Foreningsværkstedet i 2024.

Økonomi

Foreningsværkstedet 2024 kan finansieres af uforbrugt beløb fra Foreningsværkstedet 2023.

LÆS OGSÅ: Henvendelse om slingrende bilist på E45 ved Hobro Nord

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet