ForsideMariagerfjordVarm linje mellem akut-sygeplejersker og paramedicinere gevinst for ældre

Varm linje mellem akut-sygeplejersker og paramedicinere gevinst for ældre

- Annonce -

Borgerne bliver bedre hjulpet, når akutsygeplejersker og paramedicinere samarbejder.

Når nøden er størst, er hjælpen nærmest. Det gamle mundheld har fået helt ny aktualitet i de akutte funktioner i ældreplejen i Mariagerfjord Kommune. Her kan akut-sygeplejerskerne og paramedicinerne nu slå på tråden til hinanden, når de står med en borger, der har akut brug for hjælp. Det er resultatet af et nyt samarbejde mellem fjordkommunen og Region Nordjylland.

I Mariagerfjord Kommune forventer man, at samarbejdet mellem paramedicinerne og akutsygeplejersker kan spare de ældre borgere for unødige hospitalsindlæggelser.

Akutsygeplejen i Mariagerfjord kommune og paramedicinerne kan udføre avanceret behandling af ældre, der lider af eksempelvis åndenød, problemer med kredsløbet eller er bevidstløse, siger sygeplejeleder Louise Post.

Begge fagligheder kan foretage målinger og prøver, til brug for videre kontakt til enten praksislæge eller hospital og begge fagligheder kan på forskellige områder udføre lægelige ordinationer.

Akut sygeplejersker og paramedicinere er på vagt døgnet rundt. Ordningen er et godt signal i tiden til, at vi arbejder på tværs og styrker faglighederne – får mere ud af det vi har – på tværs af region og kommune.

Samarbejdet bygger på erfaringer fra COVID-19-pandemien, hvor paramedicinere og kommunens sygeplejersker screenede borgere i eget hjem, der havde alvorlige symptomer. Det viste sig her, at mange indlæggelser kunne undgås. Det er vigtigt at sige, at når der er tvivl om hvorvidt en borger bør indlægges eller ej, så er der altid en læge involveret.

I forvejen har akutsygeplejen god erfaring med det tætte samarbejde med læger, men både kommune og region forventer, at det nye samarbejde vil styrke faglighederne døgnet rundt og bidrage med erfaringsudveksling. I Mariagerfjord Kommune ser Louise Post frem til samarbejdet, som også omfatter de nordjyske kommuner i Jammerbugt, Frederikshavn og Vesthimmerland.

– Det er godt, at vi kan samarbejde på tværs. Det skaber sammenhæng i sundhedsvæsenet, og det kan kun være til gavn for borgernes ve og vel, slutter Louise Post.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet