ForsideHobroVerdo er vært: Fjernvarmeselskaber samlet for at udvikle fjernvarmen

Verdo er vært: Fjernvarmeselskaber samlet for at udvikle fjernvarmen

- Annonce -

Verdo er vært: Fjernvarmeselskaber samlet for at udvikle fjernvarmen

Landets største fjernvarmeselskaber er i de her dage samlet i Randers. Her skal de blandt andet diskutere muligheder og begrænsninger i den grønne omstilling af energisektoren.

Er der penge nok i fjernvarmepuljen til at udfase de mere end 300.000 olie- og gasfyr, der er tilbage i Danmark? Har vi de rigtige rammer for den grønne omstilling? Hvordan får vi hurtigst og bedst sænket temperaturen i fjernvarmenettet, så vi kan reducere spildet af energi?

Det er eksempler på nogle af de mange spørgsmål, som de danske fjernvarmeselskaber i de her dage diskuterer, fortæller divisionsdirektør for Verdo Energi & Forsyning, Jesper Møller Larsen, der er vært på stormødet i Randers:

”Vi er glade for at få mulighed for at være sammen med vores kollegaer fra hele landet. Vi har mange fælles problemstillinger, og samarbejdet i branchen er helt afgørende for, at vi kan holde højt tempo i den grønne omstilling og sikre de bedste løsninger til gavn for varmeforbrugerne,” siger divisionsdirektør, Jesper Møller Larsen.

På mødet, der foregår over to dage, deltager de største fjernvarmeselskaber som Kredsløb, HOFOR, Fjernvarme Fyn, Din Forsyning og Aalborg Forsyning. Vicedirektøren fra Energistyrelsen er også med ved mødet, der foregår i regi af Dansk Fjernvarme.

”Hele energisektoren undergår i de her år en historisk og massiv forandring. De fossile brændsler skal udfases. Varmeforsyningen skal være energieffektiv og bæredygtig og selvfølgelig som altid – sikker og billig. Det stiller store krav til fjernvarmeselskaberne, og det er vi klar til, men vi har brug for, at omgivelserne spiller med, så det for eksempel ikke er en tom fjernvarmepulje, der risikerer at bremse omstillingen,” siger Kim Mortensen, direktør hos Dansk Fjernvarme.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet