ForsideHobroHvad skal der til for at skabe attraktive ungemiljøer i Mariagerfjord?

Hvad skal der til for at skabe attraktive ungemiljøer i Mariagerfjord?

- Annonce -

Hvad skal der til for at skabe attraktive ungemiljøer i Mariagerfjord?

Det tema var omdrejningspunktet for en gruppe unge fra Mariagerfjord Kommune, da de satte hinanden stævne. 

Her blev der lystigt drøftet fællesskaber, ungdomshus og aktiviteter blandt de fremmødte unge. Men det var faktisk ikke første gang, at de unge mødtes. I oktober måned tog Mariagerfjord Gymnasium i samarbejde med Mariagerfjord Kommune og IVÆRK initiativ til en workshop for elever fra Hobros uddannelsesinstitutioner med fokus på at udvikle ideer og forslag til, hvordan der kan skabes flere aktiviteter for unge i kommunen. 

– Vi er overbeviste om, at de unge er de bedste til at skabe liv og lave arrangementer for andre unge. De har en helt anden indgangsvinkel end os voksne, og de ved om nogen, hvad der rør sig i ungdomskulturen. Derfor er det også vigtigt, at de unge selv kommer på banen og engagerer sig, siger rektor Søren Urup fra Mariagerfjord gymnasium.

Og engagement var der masser af på workshoppen i oktober og i sidste uge. En af grupperne ønskede sig flere muligheder for at anvende fjorden, mens en anden drømte om muligheden for kunstudstillinger for og af unge. Flere grupper ønskede et kulturhus med plads til alle, mens hyppigere busafgange stod højt på ønskelisten hos andre. Et udpluk af ideerne arbejdes der nu videre med for at realisere dem. 

– Det er fedt at være med til at skabe noget for andre unge og få erfaring med at få et projekt op at køre. Jeg har både arbejdet med en idé om en interaktiv kunstudstilling og et projekt, vi lige nu kalder “Unge i kulturhullet”. Kort fortalt handler det om at etablere et bindeled, der formidler kontakt mellem fonde, interessenter og unge, der gerne vil stable noget på benene. Vi har allerede mødt stor opbakning til at få realiseret projektet, fortæller Sofie Marie Nielsen, der går i 2.abcm på Mariagerfjord Gymnasium.

De unge er eksperterne

At skabe noget for og sammen med de unge er netop i højsædet, når uddannelsesinstitutioner, kommune og erhvervsråd samarbejder om at udvikle Hobro til en attraktiv uddannelsesby. Projektleder for Uddannelsesby Hobro, Helle Dalsgaard Pedersen fortæller, at selvom der ofte er en tendens til at se på de unge, som nogle der er på vej videre og ofte væk fra kommunen, så skal vi se dem som en ressource.  

– Vi gør klogt i at lytte til de unge, for de er eksperter i, hvad der er på spil i den ungdomskultur, de er en del af. Hvis vi giver de unge mulighed for at få reel indflydelse på deres hverdag og de ting, der rør sig i deres liv, vokser deres tilhør til området samtidig. Og dét gavner kommunen både i forhold til at fastholde flere unge i lokalområdet, og i forhold til at trække de unge, som flytter væk, hjem igen på et senere tidspunkt. 

Med udgangspunkt i fremtidens behov for arbejdskraft og eleverne og de studerendes hverdagsliv har arbejdet med Uddannelsesby Hobro fokus på at styrke uddannelsesområdet og ungemiljøet i Mariagerfjord Kommune. Arbejdet med at konkretisere ideerne til aktiviteter for unge og udvikle nye fortsætter, og hvis der sidder nogle unge derude med en god idé, eller som har lyst til at skabe liv og lave arrangementer for andre unge, skal de ikke holde sig tilbage. Læs mere på www.uddannelsesbyhobro.dk

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler