Forside112Er du i tvivl, når du ser en ambulance?

Er du i tvivl, når du ser en ambulance?

- Annonce -

Er du i tvivl, når du ser en ambulance?

Hvordan opfører man sig mest hensigtsmæssigt, hvis man som bilist møder en ambulance under udrykning eller anden form for udrykningskøretøj?

De fleste trafikanter er rigtig dygtige til at se og give plads til et køretøj med udrykning. Der er dog nogle, som først ser ambulancen eller brandbilen i sidste øjeblik. Det kan skyldes forskellige faktorer. Nye biler i dag er blandt andet tætnet rigtig godt med gummilister i vinduer og døre, der hindrer toner og lyde at kunne høres i ordentligt tid. Her er derfor et par gode råd til at tage hensyn til udrykningskøretøjer i trafikken.

  • Indstil dine spejle ordentligt, og brug dem med jævne mellemrum under kørslen. Er spejlene indstillet korrekt, vil øjnene i god tid opfatte, at der kommer blinkende lys bagfra
  • Undlad for højt musik i bilen. Derved opnås større mulighed for at høre et udrykningssignal
  • Vær koncentreret. Undlad at sidde med høretelefoner i ørerne eller tale i mobiltelefon
  • Hold til højre, når du ser et udrykningskøretøj bag dig

Hold til højre og hjælp udrykningskøretøjet

Ved at holde til højre, kan du hjælpe udrykningskøretøjet, så det ikke skal køre slalom mellem bilerne på vejen. Er det på en lige landevej, så sæt farten ned til udrykningskøretøjet er passeret. Holder du i et lyskryds eller kører du i en byzone, og der kommer et udrykningskøretøj, så hold igen til siden (gerne højre), og træd på bremsen. På den måde ved chaufføren i eksempelvis ambulancen, at du har set den.

Udrykningskøretøjet skal nok prøve at finde en sikker vej forbi dig. Giv gerne tegn med blinklyset, så ambulancen kan se, hvilken side du trækker til. Husk at være forsigtig, så du ikke bliver til fare for dig selv eller andre. Man skal altid huske på, at der kan komme flere udrykningskøretøjer i træk. 

Kilde: falck.dk

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler