ForsideAndetKunstetagerne inviterer nye frivillige til åbent hus

Kunstetagerne inviterer nye frivillige til åbent hus

- Annonce -

Hvis man undrer sig over, hvordan Kunstetagernes udstillinger bliver til, så er muligheden der nu for at komme ind bag scenen. Kunstetagerne inviterer nemlig til åbent hus for nye frivillige, torsdag den 17. november kl. 15-16.30. Her vil bestyrelsesmedlemmer og nuværende frivillige fortælle om det spændende arbejde med at opbygge udstillingen ARTEFAKT – naturen genskabt.

”Kunstetagerne er meget afhængig af frivillige,” fortæller formand for Mariagerfjord Kunstforening Birgitte Nissen. ”Vi vil meget gerne imødekomme både kunstneres og publikums forventninger, og det kræver en god støttegruppe,” fortsætter hun. ”Efterhånden er gennemsnitsalderen hos vores frivillige et godt stykke oppe i 70’erne, og vi bliver nok nødt til at se på, hvor hårdt vi spænder dem for. Så nye kræfter vil være meget velkomne. Man behøver ikke vide en masse om kunst. Til gengæld vil det være praktisk, at man har hænderne skruet rigtigt på,” siger Birgitte Nissen, som fortæller, at den nuværende støttegruppe tæller omkring 15 frivillige.

Blandt de opgaver, som man kan forvente som frivillig i Kunstetagerne, er afhentning af kunstværker, ophængning og opbygning af forskelligt udstillingsinventar. Hertil kommer en lang række småopgaver, som opstår i kampens hede, når udstillingerne bygges op.

”Vi har et rigtig godt samarbejde i støttegruppen,” siger Birgitte Nissen. ”Det er både spændende og hyggeligt at være med til at bygge udstillingerne op og finde praktiske løsninger på de ønsker, kunstnerne har til ophængningen. Dialogen med kunstnerne giver en større forståelse for, hvad der er på færde i de enkelte udstillinger, og selvom vi arbejder hårdt, er der også tid til det sociale. Vi drikker formiddagskaffe og spiser frokost sammen, og Kunstetagerne er naturligvis vært ved begge dele. Det er da det mindste, vi kan gøre,” slutter formanden.

Ved åbent hus arrangementet bliver der mulighed for at se Kunstetagernes ”maskinpark” og depoter, ligesom der er indlagt et besøg i  Rud Thygesen Arkivet, hvor man kan høre om den udvidelse, som er i gang.

Man behøver ikke tilmelde sig åbent hus arrangementet, man møder bare op i Kunstetagerne.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler