ForsideMariagerfjordMariagerfjord stiller skarpt på usynlige handicap

Mariagerfjord stiller skarpt på usynlige handicap

- Annonce -

Mariagerfjord stiller skarpt på usynlige handicap

Solsikkesnoren giver hjælpende hånd til mennesker, der har brug for særlige hensyn.

For de fleste er en tur ned på Borgerservice eller biblioteket let som en leg. For andre, der kæmper med angst, autisme og demens, kan turen derimod være en svær udfordring. Nu kommer Mariagerfjord Kommune heldigvis disse mennesker til undsætning. Fjordkommunen går nemlig med i solsikkeprogrammet, der bryder tabuet om usynlige handicap.

Det betyder først fremmest, at alle kvit og frit kan få en solsikkesnor, der signalerer, at de døjer med et usynligt handicap. Vigtigst af alt er dog, at kommunens frontpersonale tager særligt hensyn til dem, så de får en tryg og god oplevelse, når de lægger vejen forbi kommunen.

Det er politikerne, som har besluttet at bakke op om solsikkeprogrammet, der forpligter kommunen til at udbrede kendskabet til den karakteristiske grønne solsikkesnor. Jan Andersen, der er formand for sundhed og omsorgsudvalget, glæder sig over, at mennesker med usynlige handicap får en ekstra hjælpende hånd.

– Jeg har mødt mange mennesker, som oplever, at deres usynligt handicap begrænser deres sociale liv og hæmmer deres livskvalitet. Det kan være alt lige fra en spadseretur gennem gågaden til mødet med deres sagsbehandler, der volder problemer og giver unødige bekymringer, fortæller Jan Andersen.

Det kan formanden for fjordkommunens handicapråd også nikke genkendende til:

– Mange med et usynligt handicap har på et eller andet tidspunkt oplevet at blive mødt med undren, utålmodighed og irritation på grund af deres handicap. Jeg håber, at de nu vil opleve, at vores kommune bliver mere tilgængelig, omsorgsfuld og inkluderende. Det har de nemlig hårdt brug for, siger Lene Nielsen.

LÆS OGSÅ: Foredrag om Arne L. Hansen og den modernistiske landskabskunst

Her finder du solsikkesnoren
I første omgang har Mariagerfjord Kommune skaffet 500 solsikkesnore, som borgerne ganske gratis og uden nærmere forklaring kan hente hos borgerservice i Hadsund og Hobro.

Personalet bag skrankerne kender allerede solsikkesnoren og ved, hvordan de tager særligt hensyn til mennesker med usynlige handicap. Næste skridt er at udbrede kendskabet til alle ansatte i den nye solsikkekommune, understreger Jan Andersen.

– Vi har gjort det pærelet at få fat i solsikkesnoren, men det er selvfølgelig mindst lige så vigtigt, at alle medarbejdere kender snoren og ved, hvad de skal gøre for hjælpe borgerne. Vi vil nemlig går forrest, når det gælder om at tage hånd om mennesker med særlige behov, slutter udvalgsformanden.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet