ForsideØstkystenRift om at tilbringe påskeferien i et dansk sommerhus

Rift om at tilbringe påskeferien i et dansk sommerhus

- Annonce -

Rift om at tilbringe påskeferien i et dansk sommerhus

Der er stor interesse for at tilbringe påskeferien i et dansk sommerhus, og særligt de tyske gæster fylder en stor andel af de mere end 32.000 bookede husuger i påskemåneden marts. Hos Feriepartner Danmark, oplever man en tocifret fremgang sammenlignet med påsken sidste år og glæder sig også over, at udbuddet af huse til udlejning vokser i takt med efterspørgslen.

De danske feriehusudlejere står for foden af endnu en travl sæson, og lige om hjørnet venter sæsonens første store rykind i påskedagene. Ifølge tal fra Danmarks Statistik er forhåndsbookingerne til påskemåneden marts på rekordhøjt niveau med 31.733 bookede husuger, og det er særligt de tyske turister, som viser interesse for at tilbringe påsken i et dansk sommerhus. Således står vores naboland mod syd for mere end 80 procent af det samlede antal sommerhusbookinger i påsken.

Hos Feriepartner Danmark, der er den største danskejede feriehusudlejer, forbereder man sig også på nogle travle påskedage. 

– Vi ser frem mod en travl påske med både danske og tyske nummerplader i det danske ferielandskab. Bookingerne placerer sig aktuelt lidt over sidste års rekordniveau – blandt andet med en fremgang på mere end 20 procent fra det tyske marked og en mærkbar stigning i den samlede belægning sammenlignet med påskeugen sidste år. Væksten skal desuden ses i lyset af, at den samlede volumen er stigende, og vi dermed har flere huse til udlejning, forklarer Flemming Toft Andersen, der er direktør i Feriepartner Danmark.

Udbuddet vokser i takt med efterspørgslen

Udlejningsmarkedet for sommerhuse i Danmark er generelt i vækst, og det er ifølge Flemming Toft Andersen en afgørende faktor for at kunne følge med den stigende efterspørgsel fra danske og udenlandske gæster. Det totale marked for udlejningssommerhuse i Danmark har i en årrække ligget stabilt omkring 40.000 feriehuse, men de seneste år har budt på en stigning i antallet af huse til udlejning på ca. 5 procent af det totale marked.

Feriepartner-kæden har selv oplevet en pæn tilgang i antal sommerhuse til udlejning på godt 500 huse det seneste år, og feriehusudlejeren formidler nu ca. 8.000 sommerhuse i Danmark.

– Efterspørgslen har gennem flere år oversteget udbuddet af huse til udlejning. Det er derfor glædeligt, at det via en målrettet indsats er lykkedes branchen som helhed at udvide kapaciteten. Det er gode nyheder for dansk turisme i almindelighed og kystturismen i særdeleshed, siger Flemming Toft Andersen.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler