ForsideMariagerfjordUdvalget for Klima og Landdistrikter skal fastsætte Takster 2023 - Erhvervsaffald

Udvalget for Klima og Landdistrikter skal fastsætte Takster 2023 – Erhvervsaffald

- Annonce -

Udvalget for Klima og Landdistrikter i Mariagerfjord Kommune holder ordinært møde den 10. november, hvor der bl.a. på dagsordenen er: Takster 2023 – Erhvervsaffald

Forsyningstilsynets vejledning om beregning af markedspriser for kommunale affaldsordninger til erhverv er udkommet. Takstbladet er derfor opdateret.

Indstilling

Direktøren for Teknik, Kultur og Klima indstiller til Byrådet:

  1. At takstbladet for erhvervsaffald 2023 godkendes.

Sagsfremstilling

Forsyningstilsynet har udgivet en vejledning om beregning af markedspriser på kommunale affaldsydelser til erhverv. Den beregnede kostpris skal tillægges et såkaldt overskudstillæg, som skal ligge i intervallet 5-15%. Fagenheden for Teknik og Miljø har tillagt 10%. Et eventuelt overskud på erhvervsindsamlingssordningerne skal tilbageføres til Mariagerfjord Kommune.

  • Restaffald bliver til dagrenovationslignende restaffald. Indsamling af restaffald er en skal-ordning indtil udgangen af 2022. Den nye ordning er en frit-valgs-ordning.
  • Erhverv får mulighed for at benytte genbrugsbeholderindsamlingen samt indsamling af madaffald fra 1. januar 2023. Ordningen er en frit-valgs-ordning.

Der er pr. oktober 2022 i alt 877 tilmeldte virksomheder. Heraf har ca. 100 kun en miljøkasse. Resten er tilmeldt indsamling af restaffald.

Ordningerne er nye og virksomhederne har ikke pligt til at benytte dem. Fagenheden kender derfor først antallet af tilmeldte beholdere i løbet af 2023.

Det reviderede takstblad er vedhæftet som bilag.

Økonomi

10% overskudstillæg betyder eksempelvis, at en 240 liter mad- og restbeholder med 14. dagestømning tillægges 90 kr./år, mens tillægget for en genbrugsbeholder udgør 46 kr./år. Hvis samtlige tilmeldte virksomheder fortsætter med at være tilmeldt indsamling af mad- og restaffald efter 1. januar 2023 vil det samlede overskud kunne udgøre ca. 70.000 kr./år

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet