ForsideAndetHvem gemmer sig bag lågen? – luk op for dagens nisse på...

Hvem gemmer sig bag lågen? – luk op for dagens nisse på Mariagerfjordposten.dk

- Annonce -

Der er ikke noget, der spreder julestemning og hygge, som nisser og det gælder selvfølgelig også de søde nisser fra Klarborg. 

Klarborgnisserne er skabt af Etly Klarborg, som finder sin inspiration til de elskelige nisser i den danske gammeldags jul.

Dagens Nisse er Castanie

Castanie er en yderst fantasifuld, livsglad og sprudlende lille nissepige som besidder en enorm godhed og fornemmelse for dyr.

Selvom dyrene ofte er en del større end hende selv, så bevæger hun sig stadig trygt omkring dem og elsker at nusse og hygge med dem. Alle dyr elsker hende, selv de små mus flokkes om hende for at lege.

Hun er en rigtig udepige, som elsker at kælke på de store bakker og når hun vender snavset hjem, så elsker hun at få et varmt bad. Hun er en lille natteravn der gerne vil blive længe oppe for at lege. Når hun står op, er det første hun spørger efter “Skal vi lege?”.

Højde: 28cm.

Castanie er partner med Huxi.

Foto: Klarborg.dk

Inspiration i den danske gammeldags jul

Siden Etly Klarborg for mere end 35 år siden startede med at designe og sælge de søde Klarborgnisser er nissefamilien blevet udvidet til at tælle mere end 300 forskellige nisser.

Udover inspirationen i den danske gammeldags jul, så finder Etly Klarborg også inspiration i børn hun møder på sin vej. Små buttede lår og store kinder, sammen med et frækt udtryk i øjnene eller måske en hidsigprop gemt under overfladen? Måden et barn fjoller rundt på eller et ansigtsudtryk – så står nissen klar i Etly Klarborgs fantasi. 

Nye nisser kommer til hvert år

Selvom samlingen af Klarborgnisser efterhånden tæller over 300 små med røde huer på, så kommer der nye til hvert år. 

Blandt andet det populære årsnissepar, som Etly Klarborg har skabt siden år 2000. Årsnisserne er efterhånden blevet en af samlernes favoritter og hvert år føjes der et nyt årsnissepar til samlingen. 

Mangler du et i din samling kan det købes her på Etly Klarborgs hjemmeside

Med over 300 nisser skulle man måske tro, at der er nogen Etly ikke kan huske navnet på, men sådan forholder det sig ikke. En nissemor husker altid sine børn. 

Dagens Nisse d. 7. december

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler