ForsideMariagerfjordSponseret ArtikelEt ordentligt farvel, når et familiemedlem går bort

Et ordentligt farvel, når et familiemedlem går bort

- Annonce -

Et ordentligt farvel, når et familiemedlem går bort

Sygdom i familiemedlem er en dybtfølt og udfordrende proces, og i mange tilfælde, når et familiemedlem konfronteres med en terminalerklæring, ønsker vi ofte at få en sidste god tid sammen. At facilitere denne sidste tid sammen som familie kan være en vigtig del af sørgeprocessen og kan skabe positive og meningsfulde øjeblikke for både dem, der går bort, og dem, der er tilbage. 

Samling som familie

At samle jer som familie omkring en aktivitet, der appellerer til den syges interesser, kan være en hjertevarmende måde at dele gode øjeblikke på og nyde den sidste tid. Uanset om det er en simpel picnic i haven, en filmaften med yndlingsfilm eller et spil, som alle kan deltage i, kan disse aktiviteter skabe en følelse af samhørighed og glæde, selv i svære tider.

Deling af minder og gode stunder

At afsætte tid til at dele historier og minder er en vigtig del af at skabe meningsfulde øjeblikke. Den syge kan dele sine livshistorie og betydningsfulde minder, der samtidig giver det også andre familiemedlemmer mulighed for at dele deres egne øjeblikke og taknemmelighed. Det kan byde på både sjove og mere følsomme minder, der kan være vigtige at dele med hinanden. 

Når dødsfaldet forekommer

Hvis dødsfaldet sker hjemme, skal en læge tilkaldes for at bekræfte dødsfaldet og udstede en dødsattest. Hvis I er på sygehuset eller hospice, vil personalet sørger for det. Der er meget at tage stilling til, heriblandt skal der planlægges en begravelsesceremoni og mindesamvær, og alle disse detaljer kan koordineres med en bedemand. Bedemænd kan både være der som en støtte i forhold til det følelsesmæssige, men også det praktiske, når I skal vælge kiste, salmer og stedet for begivenheden. 

Professionel støtte og vejledning

Både inden, under og efter dødsfaldet kan det for mange være gavnligt at involvere professionelle, som I kan tale med. Både hospiceteams, psykologer eller præster kan tilbyde støtte, samtaler og vejledning til både den syge og familien. Disse fagfolk kan bidrage til at lette byrden og skabe et rum for åbenhed og forståelse.

Lav et fotoalbum med jeres minder 

Samlingen af billeder fra gennem årene i et fotoalbum kan være en rørende måde at genskabe og dele minder. At gennemgå disse billeder sammen kan I som familie dele jeres glæde, grine og måske endda græde sammen. Et fotoalbum kan fungere en trøst for de efterladte, der kan findes frem igen og igen.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet