ForsideØstkystenForslag til lokalplan 184/2023 for trætophytter ved Als Odde

Forslag til lokalplan 184/2023 for trætophytter ved Als Odde

- Annonce -

Forslag til lokalplan 184/2023 for trætophytter ved Als Odde

Bygherre har svært ved at finde egnede træer til trætophytter inden for det udlagte område og ønsker derfor at udvide området.

Byrådet skal tage stilling til, om forslag til lokalplan 184/2023 for trætophytter ved Als Odde skal sendes i offentlig høring i otte uger. Fagudvalget for Teknik og Miljø behandler lokalplanforslaget på møde den 9. januar 2023.

Indstilling

Direktøren for Teknik, Kultur og Klima indstiller til Byrådet:

  1. At forslag til lokalplan 184/2023 sendes i offentlig høring i otte uger.

Inddragelse

Der har været afholdt en foroffentlighedsfase efter Planlovens § 23C til kommuneplantillægget, som følger lokalplanen. Indkomne høringssvar fremgår af dagsordenen til forslag til Kommuneplantillæg nr. 76.

Sagsfremstilling

Baggrund og formål

Virksomheden Løvtag Aps, som er bygherre for trætophytterne ved Als Odde, ønsker et større område at opsætte trætophytter i, da de har problemer med at finde egnede træer.

Byrådet vedtog i 2018 den første lokalplan for trætophytterne og der er siden opført tre hytter.

Illustration: Beliggenhed af lokalplanområdet i forhold til det omliggende område. Foto: Fra sagsfremstillingen

Formålet med nærværende lokalplan har ikke ændret sig og er stadig at give mulighed for en alternativ overnatningsmulighed i form af trætophytter, som er opført og udført med respekt for skovens karakter, så de, så meget som det er muligt, bliver en del af skoven.

Lokalplanen indeholder tre byggefelter til trætophytter, hvor der kan placeres tre hytter i hver. Der er også et byggefelt til fælles faciliteter, såsom et fælleshus med mulighed for spisning og en afskærmet bålplads, et legeområde og andre faciliteter der understøtter områdets anvendelse til hotel i form af trætophytter. Derudover er der en samlet parkeringsplads for hele området, hvorfra der går stier ud til hytterne og fællesområdet.

Fagenheden har udarbejdet kommuneplantillæg nr. 76 og lokalplan 184/2023 for at udvide det område, hvor trætophytterne må opsættes. Der må stadig kun opsættes ni trætophytter i alt.

Anbefaling af høringsperiode

Fagenheden anbefaler en høringsperiode på otte uger. Forslaget vil dermed følge høringsperioden for forslaget til det tilhørende forslag til kommuneplantillæg nr. 76, der i henhold til Planloven skal være i offentlig høring i otte uger.

Økonomi

Ingen økonomiske konsekvenser for Mariagerfjord Kommune ud over udarbejdelse af lokalplan.

LÆS OGSÅ: Jess V. Laursen genopstiller til repræsentantskabsvalget 2023 i Norlys

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER

Dødsfald – Als

- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet