Forside112S!RENEN hyler i dag kl. 12 - Husk det kun er en...

S!RENEN hyler i dag kl. 12 – Husk det kun er en TEST

- Annonce -

S!RENEN hyler i dag kl. 12 – Husk det kun er en TEST

Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiet tester S!RENEN og sirenerne i dag kl. 12 for at gøre folk opmærksomme på Danmarks varslingssystemer.

Hvorfor tester man varslingskanalerne?

S!RENEN testes den første onsdag i maj for at sikre, at folk kender til systemet og er trygge ved det. De fysiske varslingssirener testes for at huske folk på, hvordan de lyder, og hvad de betyder.

Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiet tester S!RENEN, Danmarks mobile varslingssystem. I en akut situation fortæller S!RENEN dig, hvad der sker, hvor det sker, og hvad du skal gøre.
Dette er en test. Du skal ikke foretage dig noget.
Se mere på sirenen.dk

Sådan ser en test-advarsel ud via S!RENEN. Udseendet kan variere fra telefon til telefon. Foto: Beredskabsstyrelsen

Husk at opdatere din telefon

Advarsler via S!RENEN kan modtages og vises af nyere mobiltelefoner med opdateret styresystem. Har du en Apple iPhone, skal den være opdateret til iOS 16.4 eller nyere.

Modtog du ikke en test-advarsel via S!RENEN?

Alle nyere mobiltelefoner med opdateret styresystem vil modtage en test-advarsel første onsdag i maj ved middagstid – med mindre telefonen er slukket eller på 3G. Har du ikke modtaget test-advarslen, kan det hænge sammen med typen af din mobiltelefon/styresystem.

Kan du ikke høre de fysiske varslingssirener?

Der kan være mange grunde til, at man ikke kan høre de fysiske varslingssirener. Bor du uden for bymæssig bebyggelse eller langt fra en varslingssirene, hører du måske ikke testen. Det kan også være vanskeligt, hvis du er i et område med meget støj, høje bygninger, eller hvis vinden blæser lyden væk fra dig.

Kan du konstatere, at en specifik varslingssirene ikke virker, så kontakt Servicecenteret hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse på FES@mil.dk eller på tlf. 7281 3000.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg modtager en advarsel via S!RENEN, og det ikke er en test?

Advarsler via S!RENEN forklarer: Hvad der sker, hvor det sker, og hvad du skal gøre. Hvis du modtager en advarslen via S!RENEN, er tommelfingerreglen:

STOP. LÆS. REAGÉR.

Hvad betyder lyden fra de fysiske varslingssirener, når det ikke er en test?

Hvis du hører de fysiske varslingssirener, og det ikke er en test, er rådet:

GÅ IND OG SØG INFORMATION HOS DR ELLER TV 2

Ring kun 1-1-2, hvis du eller andre er i akut fare og har brug for hjælp fra politi, ambulance eller brandvæsen.

I forbindelse med sirenevarsling videreformidler DR og TV 2 på deres platforme en beredskabsmeddelelse fra myndighederne. Beredskabsmeddelelsen forklarer: Hvad der sker, hvor det sker, og hvad du skal gøre.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet