ForsideHobroOmvisning i Kunstetagernes nyåbnede udstillinger

Omvisning i Kunstetagernes nyåbnede udstillinger

- Annonce -

Omvisning i Kunstetagernes nyåbnede udstillinger

Torsdag den 16. marts kl. 15 er der mulighed for at få lidt ord med på vejen i Kunstetagernes nyåbnede udstillinger, dels ARNE L. HANSEN – Figur, form, farve, dels PERSONA – Strikkede objekter af Stine Leth og fotografier af Søren Rønholt. Omviser er cand.mag. i kunsthistorie Josephine Lisberg, som for tiden er tilknyttet Kunstetagerne som kunstfaglig assistent.  

Arne L. Hansen (1921-2009) arbejdede inden for alle billedkunstneriske udtryk. I Hobro er han kendt for farvesætningen af Hobro Kirkes blå loft og gule bænkerækker. Udstillingen viser den verdslige side af Arne L. Hansens kunst, fra 1940’ernes figurmalerier over gård- og industrimotiver fra 1950’erne til 1980’erne og frem til 1990’ernes nonfigurative abstraktioner over naturen ved Skagen.

Arne L. Hansen. Gård i Skagen, 1960. Foto Mette Morell

Gennem hele sit livsværk var Arne L. Hansen optaget af maleriets formelle elementer, form, farve, komposition. Som en konsekvens forlod han ret tidligt det forestillende maleri og fordybede sig i stedet for i udtryk, som netop tilgodeså det formelle. Derfor vil man i udstillingen opleve, at hans kunst bliver stadig mere abstrakt, idet han til stadighed søgte det, han selv kaldte ”billedets arkitektur”.

Tekstilkunstneren Stine Leth og fotografen Søren Rønholt har samarbejdet om udstillingen PERSONA. Til projektet har Stine Leth, f. 1979 strikket en serie surreelle masker, som Søren Rønholt, f. 1969 har inviteret en række modeller til at bære, mens han fotograferede dem. Det er der kommet både humoristiske og underfundige resultater ud af.

Stine Leth. Strikket Objekt. Søren Rønholt, 2021. Fotografi. Fra udstillingen PERSONA. Foto Søren Rønholt

Udstillingen stiller spørgsmål til vores opfattelse af, hvad et portræt er, og hvordan det skal se ud. Når modellerne bærer maske, kan vi ikke se deres ansigter, det, der ellers er portrættets særkende. I stedet ser vi deres kroppe og kropssprog. Men er det nok til at skabe et portræt? Og hvad gør maskerne egentlig ved vores oplevelse af værkerne? Tager humoren over, eller er der andet på spil?

Omvisningen, som varer ca. 45 minutter, søger at besvare nogle af disse spørgsmål, og måske også andre, som dukker op undervejs.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet