ForsideDebatDet skal være sundt at gå på arbejde

Det skal være sundt at gå på arbejde

- Annonce -

Det skal være sundt at gå på arbejde

Af Anne Honoré Østergaard, folketingskandidat i Nordjylland (V)

Alt for mange i sundhedsvæsenet oplever, at de bliver syge af at gå på arbejde. Det forværrede arbejdsmiljø fører til en ond spiral af sygdom, opsigelser og personalemangel, der kun øger belastningen på dem, der hænger i. Derfor er vi nødt til at sætte en prop i personaleflugten og få tilført langt flere hænder, så sundhedspersonalet igen kan opleve glæden ved sit arbejde.

Venstres akutte kriseplan sætter ind, hvor det gør allermest ondt. Vi foreslår at give sundhedspersonalet en saltvandsindsprøjtning på 6 mia. kr. over de næste to år. Pengene går især til løntillæg de steder, hvor vi har særlige rekrutterings- og fastholdelsesudfordringer. Det kunne eksempelvis være anæstesisygeplejersker, operationssygeplejersker, jordemødre og social- og sundhedsassistenter. Vores plan gør det muligt for den enkelte ansatte at få et fastholdelsestillæg på op til 20.000 kr. om året. Midlerne skal stoppe personaleflugten omgående. Det er der hårdt brug for, hvis sundhedsvæsnet ikke skal brække midt over.

Derudover vil vi investere i et styrket og mere attraktivt arbejdsmiljø i sundhedsvæsnet, så sundhedspersonalet kan koncentrere sig om kerneopgaven: at pleje og passe deres patienter.

Vores forslag skal stabilisere sundhedsvæsnet her og nu. Men i Venstre ved vi godt, at vi på den længere bane skal tage livtag med de grundlæggende udfordringer, sundhedsvæsnet står over for. Derfor præsenterede vi i starten af valgkampen langsigtede løsninger, som skal fremtidssikre sundhedsvæsnet. Vi er klar til at nedbringe ventelisterne, sikre mere personale i sundheds- og ældreplejen, styrke lægedækningen i hele Danmark og investere i psykiatrien.

Der venter os en stor opgave på den anden side af valget. Sundhedsvæsnet skal være langt stærkere i fremtiden og sætte patienten i centrum. Men før vi kommer derhen, er vi nødt til at stoppe blødningen i sundhedsvæsnet. I Venstre står vi klar med konkrete og ambitiøse løsninger, der bringer sundhedsvæsnet tilbage på benene.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet